maanantai 1. joulukuuta 2014

Itsenäisyysfantasia IV

Kuvassa Janette ja tyllikukkanen

Itsenäisyysfantasia on järjestetään Hämeenlinnan Ritari Areenalla nyt neljännen kerran ja joka vuosi esityksestä pyritään saamaan edellisvuotta hienompi. Tunnin mittaisessa spektaakkelissa on esiintynyt erilaisia hämeenlinnalaisia musiikki-, tanssi- ja harrasteryhmiä.


 Yksi näistä on Magda Timosen ohjaama Feeniks Showdancers, joka esiintyi ensi kertaa vuonna 2013 Itsenäisyysfantasia III:ssa sekä tänä vuonna Sibeliusfantasia V:ssä.


 Feeniks tanssiryhmiä on yhteensä kolme: Kids, Teens ja Showdancers. Ryhmien tanssilajit vaihtelevat opettajan inspiraation mukaan vauhdikkaista latinotansseista kauniiseen nykytanssiin.

Kids-ryhmä koostuu 8-12 -vuotiaista lapsista, joiden tunneilla harjoitellaan pääosin tanssitunneilla keskittymistä, kehonhallintaa sekä pidetään hauskaa.
Teens-ryhmä koostuu 13-16 -vuotiaista nuorista, jotka tunneillaan kehittävät omaa tanssillista minäänsä.
Show-ryhmä koostuu 16-25 -vuotiaista ja siitä ylöspäin olevista nuorista aikuisista. Showdancers on Feeniksien edustusryhmä, joka esiintyy välillä erilaisissa tapahtumissa kuten Elomessuilla. Tunneilla kehitetään pääosin omaa tanssija-minäänsä kuten Teenseissä.

 Yhteistä näillä ryhmillä on se, että niihin on helppo tulla mukaan, olit joskus tanssia harrastanut tai et. Ryhmistä Teens ja Show harjoittelevat useasti johonkin esitykseen yhdessä, mutta Show esiintyy pääosin omana ryhmänä erilaisissa tapahtumissa. Ryhmillä oli ensimmäinen yhteinen kevätnäytös vuonna 2014 nimellä "Dance in me".


Olen valmistanut asut esiintymisiin ryhmille  nyt kolmen vuoden ajan, mikä on hauskaa sillä olen Show-ryhmässä itsekin mukana.

 Tämän vuoden Itsenäisyysfantasiassa Feeniksien tanssilajina on kaunis nykytanssi flamencon vivahteilla. Asuissa on lilan ja pinkin värejä, viimevuodesta jääneistä tyllikaistaleista tuli ajatus työkokeilussa ollessani tehdä kuminauhapannalliset ilmavat kukkaset. Tylli oli valkoista, joten se oli helppo sprayata lilaksi ja paljeteilla saatiin hieman kimallusta niihin. Pääkoristeita oli itseni lisäksi tekemässä kaksi muuta työkokeilussa olevaa, joten kaikki 22 kukkasta saatiin suht nopeasti valmiiksi.

 Torstaina 27.11. järjestettiin jäähallilla lehdistötilaisuus, jossa oli ohjaaja, tuottaja ja muita tapahtuman mahdollistajia sekä  Hämeen Sanomien ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten toimittajat. Paikalla oli myös esiintyvien ryhmien edustajia mm. Feenikseistä Magda Timonen sekä minä ja muutama muu tanssijoistamme.





Linkit:

Sibelius Celebrations 
Magda.fi
Hämeen Sanomat:  "Fantasia IV kertoo kaupungin tarinan" 
Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset:  "Kännykät mukaan Itsenäisyysfantasiaan"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti